Om oss

Stora hotellet öppnade sina dörrar för första gången 1834 av Mamsell Charlotta Hanqvist.

Då som ett gästgiveri och handelsbod. Sedan dess har hotellet haft många olika ägare, bland annat två sjökaptener mellan 1884 och 1912. Det är först år 1904 som man i en kyrkobok hittar Sjökapten Hjalmar Andrens hustru uppsatt som hotellvärd. Stora hotellet övergår nu alltså från gästgiveri till hotell.

År 1996 genomgår hotellet en totalrenovering. Elledningar, vatten och avlopp byts ut och hela hotellet brandsäkras med nya väggar och sprinklersystem.

Det är den välrenommerade inredningsbyrån Stylt som får det stora uppdraget att ge hotellet ett helt nytt utseende och lördagen den 29 maj 1997 står hotellet färdigt. Varje hotellrum har fått sin egen inredning utifrån Kapten Klassens resor över hela världen. Varje rum har någon detalj direkt importerad från det land som rummet representerar, exempelvis kakel från Marocko, tyger från Indien och inredningsdetaljer från Västindien. Alla rummen har fått byggas efter hur den gamla byggnadens stammar och bjälkar ligger, därför är alla rummen olika med många vinklar och vrår.

Utanför varje rum hänger en tavla med ett brev som Kapten Klassen skrev hem till sin bror i Fjällbacka. I dessa beskriver han alla sina sorger och glädjeämnen från varje hamn.

Nu

Stora Hotellet, Fjällbacka är en del av Scandinavian Resorts. Scandinavian Resorts driver 8 enheter på 5 platser runtom i Sverige från kust till fjäll.

Scandinavian Resorts driver klassiska svenska hotell som erbjuder service i världsklass på attraktiva destinationer. Vi strävar efter att skämma bort våra gäster och få dem att känna sig riktigt hemma genom vår förstklassiga service och unika kulinariska upplevelser.

Sedan november 2019 drivs Stora Hotellet av oss Thomas Sjögren, Oscar Gyllström och Scandinavian Resort. Tillsammans strävar vi efter att ge er en minnesvärd vistelse hos oss.

Under vintern 19/20 renoveras de tre restauranger som finns i byggnaden. Det byggdes ett nytt öppet kök i restaurang Mamsell och receptionen förvandlades till en bar.

Hotellrummen har fått ett ansiktslyft och nya sängar sätts in i de flesta rummen.

Under åren som gått sedan vi tog över har vi numera tre restauranger, Mamsell, Asado och Grano, vi har en liten med naggade god relaxavdelning, många spännande boendepaket med logi och middagsupplevelser, både med och utan äventyr!

Välkommen till vår värld!